
Vad är det bästa / viktigaste med gymnasieportalen? Hur arbetar ni med den?
– Det bästa med portalen enligt mig har varit kapiteluppdelningen. YKB kan nog ganska lätt kännas stort och bli förvirrande, eller rent av skrämmande för en del elever. Jag gillar pedagogik där man delar upp saker i mindre beståndsdelar. Blir bra, säker på en bit i taget, sen går vidare, repeterar, går vidare etc.
– Portalen har på inga vis varit heltäckande. Med det menat, en elev skulle inte kunna förlita sig på att enbart plugga på portalen sen klara ett YKB-prov. Men som grund, diskussions- eller arbetsunderlag tycker jag det är lysande. Vissa kapitel har varit lysande att göra tillsammans. Andra har jag låtit eleverna göra själva.
Tomas Forsman, Kunskapscompaniet
Vanliga frågor och svar om gymnasieportalen
Kostar det något att använda TYAs gymnasieportal?
Ja, det går att köpa licens i TYAs webbshop . Det finns olika priser beroende på hur många elever skolan har i ÅK 2 och 3.
Jag som lärare vill ansöka om ett konto till TYAs gymnasieportal. Hur gör jag?
Prata med din skolledare som köper en skolicens i TYAs webbshop . För att köpa licens registrerar ni er i TYAs webbshop .
Hur förnyar jag mitt konto/min licens?
Det kommer två påminnelsemail (med intervallet två och en vecka) med information om att licensen håller på att gå ut. Licensen gäller i ett år, oavsett när den köptes.
Jag kan inte logga in på gymnasieportalen
Kontrollera inloggning till TYAs webbshop, annars klicka på Glömt lösenord.
Kontrollera att:
- rätt e-postadress används
- e-posten är rättstavad
- caps lock inte är aktiverat
Jag har glömt mitt lösenord till gymnasieportalen. Vad gör jag?
Klicka på Logga in, fyll i din e-postadress under rubriken Glömt lösenord och klicka på knappen Skicka nytt lösenord. Ett e-postmeddelande med lösenordet skickas till dig på den angivna e-postadressen. Ibland kan mailen fastna i SPAM/Skräppost-filtret.
Hur byter jag lösenord?
Logga in i TYAs webbshop , gå till Mina sidor, kundprofil, klicka här för att ändra lösenord.
Hur ger jag elever tillgång till material?
Du sparar ner dokumenten på egen dator, mailar eller skriver ut och ger eleven.